divendres, 29 de març del 2013

Suavitzant ecològic


Necessitem:

Ampolla de plàstic (una galleda o recipient ampli)
Embut
7 mesures d'Aigua destil·lada
6 mesures de Vinagre blanc o de poma
1 mesura de Bicarbonat 
Oli essencial de lavanda, vainilla o el teu aroma preferit

Instruccions:

S'utilitza la mateixa mesura per a tot.
En un cubell hi aboquem el bicarbonat. Afegim una mesura d'aigua sense remenar.

A continuació, tirarem les 6 mesures de vinagre a POC A POC i sense remenar. Veurem que fa una reacció d’efervescència.

Afegim les 6 mesures d'aigua restants i ara sí remenem bé. Esperarem que l'efervescència desaparegui, (ho comprovarem removent la barreja).

Afegim 15 gotes d'oli essencial i ho aboquem en un envàs utilitzant un embut.

Ho deixem reposar a l'envàs unes hores sense tapar.

Utilitzem aquest suavitzant, amb les mateixes dosis que el suavitzant comercial habitual.


I aquesta vegada, us deixo la traducció: 


Suavizante ecológico

Necesitamos:

Botella de plástico (un cubo o recipiente amplio)
Embudo
7 medidas de Agua destilada
6 medidas de Vinagre blanco o de manzana
1 medida de Bicarbonato 
Aceite esencial de lavanda, vainilla o tu aroma preferido

Instrucciones:

Se utiliza la misma medida para todo. Se pone en el cubo el bicarbonato y se le agrega una medida de agua sin remover.

A continuación agregamos las 6 medidas de vinagre POCO A POCO; cuando el vinagre entra en contacto con el bicarbonato, se genera efervescencia, es normal, por eso lo verteremos poco a poco y usando un cubo o recipiente bien amplio.

Añadimos las 6 medidas de agua restantes y ahora sí removemos bien. Esperaremos a que la efervescencia desaparezca, (lo comprobaremos removiendo la mezcla).

Añadimos 15 gotas de aceite esencial y envasamos en la botella utilizando un embudo.

Lo dejamos reposar en la botella unas horas sin taparlo.

Utilizamos este suavizante del mismo modo que el suavizante comercial habitual.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Des de que utilitzo aquest suavitzant la roba va una olor natural gens artificial.

Us el recomano,

MB.