dimarts, 30 de juliol del 2013

Usos de l’àloe Vera

Per a les arrugues: A l’àloe se li atribueixen propietats rejovenidores ja que té una gran capacitat d’augmentar la producció de les cèl·lules responsables de la formació del col·lagen També aporta proteïnes que mantenen la pell tersa i flexible.

Caiguda de cabell: Té una composició similar a la queratina. Té una acció bactericida i fungicida que elimina la seborrea i la seva acció enzimàtica arrossega les cèl·lules mortes.

Cicatrització de ferides: Permet una cicatrització ràpida, ja que reconstrueix els teixits sense impedir que l’oxigen arribi a la ferida.

Colesterol: El seu consum habitual en forma de beguda pot reduir els nivells de colesterol.

Hidratant: És un humificador perfecte per a la pell, per una banda degut a la seva capacitat de transportar nutrients i per altre banda els seus polisacàrids impedeixen la pèrdua d’aigua natural de la pell.

Taques: Elimina l’acumulació de la melanina, que es la causant de les taques fosques.

Pell: Té aplicacions en problemes d’acne, cel·lulitis dermatitis, èczemes, hemorroides.

Cremades: La seva eficàcia és degut a tres raons: L’àloe conté àcid acetilsalicílic i magnesi que fan un efecte anestèsic a la zona tractada. Afavoreix la neteja i evita la infecció de la cremada. I finalment,actua sobre el mecanisme de les prostaglandines, a través del qual la cèl·lula manté la seva integritat.

Varicel·la: L’ús tòpic del gel d’àloe vera calma el picor i desinfecta i cicatritza sense produir crostes.